JASNOVIDNOST

Beseda »jasnovidnost« označuje človekovo sposobnost jasnega videnja, kar pomeni, d lahko prejema psihikalna sporočila in informacije v stanju višjega vizualnega zavedanja.

Velikokrat zmotno mislimo, da je psihikalna moč dar, ki ga imajo le redki. Vresnici pa se ti ljudje samo bolj zavedajo svojih sposobnosti kot drugi. Mnogi uporabljajo psihikalne sposobnosti, ne da bi se zavedali. Marsikdo se celo zaveda informacij, ji jih prejema z notranjimi čuti, a jim ne zaupa ali o tem noče govoriti.

Z jasnim duhovnim vidom zlahka prepoznate informacije o vsaki, za vas pomembni zadevi. Vidite lahko prihodnost svoje partnerske zveze in poklicne poti. Kadar se odpravljate na pot, lahko vidite cestne ali vremenske razmere. Vidite lahko tudi svoj od Izvora dan življenjske namen in korake, ki jih morate storiti, da bi ga izpolnili. Dobrobiti odprete jasnovidnosti so neštete.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste o nekom razmišljali in vam je naslednji hip telefoniral ali pisal? Vam je ob vstopu v neznan prostor takoj jasno, kakšno je tam ozračje? Se vam v umu pojavljajo močne mentalen slike ali pa v sebi zaslutite odgovor na vprašanje, še preden ga izgovorite? Če ste odgovorili z »da« ali vsaj z »morda« na katero od teh vprašanj , ste lahko prepričani, da imate jasnovidne sposobnosti.

Jasnovidnost ima bolj malo skupnega s komercialnimi samozvanimi jasnovidci. Naj vam to ne vzame poguma. Vendar obstaja še veliko drugih oblik jasnovidnosti, ki ste jih verjetno izkusili tudi sami; mednje sodijo sanje, miselne podobe, filmi, videnje avrinih barv, angelska svetloba in videnja.

Večina jasnovidcev informacije dobi po notranji poti, kar je kot nekakšen film, ki se jim vrti v glavi. Temu pravimo subjektivna jasnovidnost. Druga vrsta jasnovidnosti je objektivna: psihik vidi predmete, ljudi in živali v eterični sferi,kakor da so fizično prisotne.

Telepatija in jasnovidnost

Telepatija je prva stopnja psihikalnega razvoja in nepogrešljiv vezni člen do jasnovidnosti. Z vadbo vizualizacije začnemo uporabljati to zelo močno veščino ter uvidimo razliko med domišljijo in zaznavanjem nefizične realnosti. Oseba z močnimi jasnovidnimi sposobnostmi dobiva sporočila kot vizualne podobe in simbole.

 

JASNOSLUŠNOST

Morda ste tudi vi že kdaj doživeli eno izmed naslednjih jasnoslušnih izkušenj:

Sveto pismo jasnoslušnost omenja kot »tih, droben notranji glas«, in marsikdaj je to najboljši opis sporočilo Stvarnika. Toda glas ni vedno niti tih, niti notranji. Jasnoslušnost oz. »jasen sluh«, ki prihaja iz nebeškega oddajnika, odzvanja iz različnih smeri in v različnih jakostih.

Razpon jasnoslušnosti sega od materialnega glasu, ob katerem se nam zdi, da prihaja zunaj nas, do glasu, ki ga slišimo v srcu ali glavi. Glas na začetku, razen ko se znajdemo v nevarnosti, ni glasnejši od šepeta. Toda če se daljše obdobje ne menimo za njegovo sporočilo, nam lahko začne v uho celo kričati. Ne prestrašite se, Stvarnik nas vedno pozitivno usmerja. V kriznih trenutkih ali trenutku neizbežne nevarnosti, nam skuša Izvor in angeli našo pozornost pritegniti z donečimi glasovi.

Kot sem že omenila, je pravo sporočilo Iz VIŠJEGA JAZ- a (in ne nižjega) – Glej poglavje KANALIZIRANJE! Če sporočila ne slišite, ga Nebo ponavlja toliko časa, dokler mu ne boste prisluhnili. Če še vedno ne razumete njihovega sporočila, ali pa ste se odločili, da se zanj ne boste menili, bodo postali Stvarni k in angeli zelo glasni. To še zlasti velja v primeru, ko nebesa prosite za pomoč, nato si zatiskate ušesa za njihove odgovore. Ravno to sem počela sama… V kriznih obdobjih lahko Stvarnik, ki nam želi priskočiti na pomoč, povzroča prave preglavice. Želi si nas potolažiti in nam pomagati razrešiti situacijo, toda ker smo tako zelo iz sebe, se ne zavedamo, kolikšno pomoč nam nebesa že nudijo.

 

JASNOČUTNOST

Jasnočutnost predstavljajo notranji občutki, slutnje in duhovni čuti. Jasnočutnost nas prevzame tedaj, ki si rečemo: »V tej sobi se slabo počutim… Tukaj je prav strašljivo.«  ali pa: »V tej hiši je prav prijetno… V njej so živeli dobri ljudje.« »Glede tega imam dober občutek.«

Če ste že kdaj doživeli kakšno podobno izkušnjo, ste bili deležni trenutka jasnočutnosti, oziroma božjega vodstva skozi telesne občutke ali čustva.

Vsi imamo duhovne čute, zato vsakdo nosi v sebi določeno stopnjo jasnočutnost. Tako kot velja za preostale jasne zaznave, se lahko naučimo okrepiti tudi svoje jasnočutne sposobnost. Uglaševaje s to obliko kanaliziranja sporočil je enostavnejše za boj intuitivne in empatične ljudi, saj ti običajno zelo rahločutno zaznavajo počutja drugih.

Jasnočutnost in energija predmetov

Jasničutni in senzitivni ljudje morajo posebno paziti pri nošenju oblačil drugih, saj lahko nepričakovano začutijo različna duševna stanja prejšnjih lastnikov. Z jasnočutnostjo lahko čutimo ljudi, pa tudi obleko, nakit in pohištvo, saj predmeti pogosto ohranijo del osebne avre ali duha njihovih lastnikov. Senzitivni ljudje morajo posebno paziti pri nošenju oblačil drugih, saj lahko nepričakovano začutijo različna duševna stanja prejšnjih lastnikov: bolečino, nemoč, bolezen, smrt in podobno.

Tudi pohištvo pogosto nosi pečat prejšnjih lastnikov. Poznavalec medialnosti stare predmete vedno preveri, preden jih sprejme za svoje.

 

Vidiki jasnočutnosti

Jasnočutnost nam lahko prinese sporočilo v številnih oblikah in obrazih. Udejanji se lahko kot:

Jasnočutnost napoveduje prihodnost. Včasih se pojavi kot nenadno, močno čustvo, ki ni povezano z okoljem, v katere se trenutno nahajate. Primer: Uro pred odmorom za malico, vas na primer obide močan občutek vznemirjenja in veselega pričakovanja, ki nima nič opraviti z vašim običajnim urnikom. Med malico stopi z vami v pogovor privlačna  in zanimiva oseba, in kasneje se z njo dogovorite za večerjo. Zmenek je naravnost čudovit in predstavlja uvod v trajno ljubezensko zvezo.

Ko se začnete vse bolj zavedati svoje naravne jasnočutnosti, obstaja velika verjetnost, da bose postali zelo rahločutni do čustev drugih ljudi. Tej rahločutnosti pogosto pravimo empatija. To pomeni, da čutite tisto, kar doživlja druga oseba, najsi so to radosti ali tegobe. Empatija je lahko globoko ganljiva in navdihujoča izkušnja.

Ko odprete svoje duhovne čute in okrepite svojo zmožnost empatije, lahko že takoj ob vstopu v sobo prepoznate razpoloženja in čustva tam zbranih ljudi. Pari, ki jih veže močna čustvena vez, poročajo, da so sposobni razbirati partnerjeva čustva, četudi se ta nahaja tri ali tri tisoč kilometrov proč. Morda boste celo vedeli, kdaj vaše prijatelje, družino ali pa popolne tujce tarejo skrbi, in v sebi opazili težnjo, da bi z njimi navezali stik v natanko tistem trenutku, ko potrebujejo oporo.

Jasnočutni so zelo dojemljivi za čustva in občutke drugih ljudi. Zato se običajno izogibajo množicam, saj bi jih njihova silovita energija povsem ohromila. Poleg tega lahko absorbirajo tesnobo negativno naperjenih ljudi. Jasnočutni terapevtski maserji na primer pogosto vsrkajo bolečino svojih strank. Jasnočutni, ki prek telefona poslušajo tarnanja svojih prijateljev o njihovih težavah, pa na koncu pogovora pogosto slišijo: »Uh, zdaj se počutim mnogo bolje. Resnično sem vesel, da sem se olajšal.« Seveda, ko pa so ves svoj stres prenesli na pleča jasnočutnega!

 

JASNOVEDNOST

Jasnovednost nastopi, ko božansko informacijo prejmemo v obliki zamisli, konceptov in misli. Ko te kozmične informacije vstopijo v našo zavest, jih ne slišimo, vidimo ali čutimo, pač pa se preprosto nenadoma pojavijo. Kanalizirano sporočilo nam je dostopno v vsakem trenutku, tako kot so nam dostopni v računalniku shranjeni podatki.

Jasnovednost oziroma »jasno védnje« je malce podobno temu, kot bi Bog v vaš um položil računalniško disketo. KO se informacije nato naložijo v naš pomnilnik, so nam nenadoma dostopne. Čeprav so  nekateri ljudje po naravi bolj jasnovedno naravnani kot drugi, se lahko vsakdo nauči okrepiti to sposobnost.

Navsezadnje je naš um združen z umom Univerzuma. To pomeni, da v resnici obstaja en sam um, in ta isti um  je vseveden, dovršeno ustvarjalen in ljubeč. Sporočilo prejeto na ta način, smo torej deležni tedaj, ko se v sebi »zavemo« globokih in za nas novih zamisli.

Oblike jasnovednosti

Jasnovednost ne gre enačiti z deževanjem idej. Pri prvi si zastavite vprašanje, nato pa vas preplavi tok informacij, medtem ko pri slednjem švigate od ene zamisli k drugi.

Jasnovednost se pojavlja v mnogih oblikah, denimo, ko ste nenadoma deležni:

Kako naj zaupam jasnovednosti?  Najprej preverite kateremu JAZ- u pripadate, Višjemu ali Nižjemu v poglavju KANALIZIRANJE – ODMEVI VESOLJA.

Primarno jasnovedni ljudje so običajno nadvse inteligentni. Njihove službe so pogosto povezane z raziskovanjem, poučevanjem pisateljevanjem ali tehničnim delom. Mnogi jasnovedni z dvomom gledajo na duhovne ali t.i. paranormalne teme, in večina njih bi odločno zanikala, da ima karkoli opraviti s Stvarnikom in angeli. Kot sem že omenila, jasnovedni živijo prepredeni z dvomi o vsem .

Jasnovedni so včasih žrtev obtožb, da so vsevedni. Kako bi ne bili, ko pa se v tej oznaki skriva kanček resnice. Jasnovedna oseba prejema vodstvo v obliki celotnih kosov informacij, skoraj tako, kot bi jih kolektivno nezavedno izlivalo skoz cev v njihov um. Jasnovednemu lahko zastavite vprašanje o katerikoli temi, in ta vam bo podal podroben in natančen odgovor. Če nato vprašate jasnovednega: »Le kako si to vedel? Ponavadi zmigne z rameni in reče: »Nisem vedel, da vem, dokler nisem tega izrekel.«